Taekwondon perus- ja jatkokurssi, alaikäraja 7v. opintopistekurssi

Aika

15.09.2024 - 23.03.2025

kouluttaja

Mikko Salla

Paikkatieto

Nilonkankaan koulu, liikuntasali

Yhdistetty Taekwondon perus- ja jatkokurssi. Peruskurssin tavoitteena on tarjota lapsille ja aikuisille positiivisia kokemuksia liikunnan parissa ja siten luoda pohjaa liikuntamyönteiselle elämäntavalle myös myöhemmällä iällä. 

Peruskurssilla opetellaan salikäyttäytyminen, peruspotkut,-lyönnit ja -torjunnat. perusteet itsepuolustuksesta sekä harjoituksissa käytettävä koreankielinen sanasto. Opetuksessa painotetaan väkivallattomuuden tärkeyttä ja rauhanomaisia keinoja ratkaista kiistatilanteet. 

Jatkokurssi on suunnattu peruskurssin jo suorittaneille harrastajille, joilla on vähintään ylempi valkoinen vyö. Kurssi pitää sisällään kaikkia Taekwon-Don osa-alueita kuten tekniikkaharjoitteita, ottelu, murskaus ja itsepuolustusta. 

Kurssilta on mahdollista saada suoritusmerkintä Koski-tietovarantoon, jolloin opiskelijan osaaminen arvioidaan hyväksytty-hylätty asteikolla. Arvioinnin kohteena ovat kurssin osaamistavoitteiden mukainen osaaminen Opiskelija osoittaa osaamisensa opettajalle.

Tavoitteet

Peruskurssilainen osaa kertoa Taekwondon sääntöjä ja salikäyttäytymistä. Opettajan näyttäessä tekniikan, osaa oppilas tehdä tekniikan perässä. 

Jatkokurssilainen osaa näyttää oikean tekniikan opettajan komentaessa korean kielellä. Jatkokurssilainen ymmärtää korean kielistä sanastoa suomeksi.

Arviointikriteerit

Kurssilainen osaa kertoa Taekwondon säännöistä ja salikäyttäytymisestä. 

Oppilas osaa näyttää tekniikan oikein suoritettuna opettajan näyttäessä. 

Kurssilainen osaa Korean kielistä sanastoa ja näyttää oikean tekniikan opettajan sanoessa se koreaksi.

Lisätietoja

Mukaan tarvitsee vain sisäliikuntavarustuksen. Kurssin edetessä harrastaja voi hankki Taekwondo puvun/varusteita opettajan opastuksella.

Päivä ja kellonaika

su klo 12:00-13:30

Hinta

Kurssimaksu 108 €